Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek, kroimy na plasterki (jeśli są nieduże przekrawamy na pół). Skrapiamy sokiem z cytryny.
Śmietanę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i serki waniliowe dalej ubijając. Powinna powstać puszysta masa.
Połowę biszkoptów układamy na dni foremki. Na biszkopty wykładamy połowę masy śmietanowo-waniliowej, a następnie układamy warstwę truskawek lekko dociskając. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, masy śmietanowo-waniliowej i truskawek.
Wstawić do lodówki na minimum 3h.
Śmietanę ubijamy, stopniowo dodajemy cukier puder i serki waniliowe dalej ubijając. Powinna powstać puszysta masa.
Połowę biszkoptów układamy na dni foremki. Na biszkopty wykładamy połowę masy śmietanowo-waniliowej, a następnie układamy warstwę truskawek lekko dociskając. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów, masy śmietanowo-waniliowej i truskawek.
Wstawić do lodówki na minimum 3h.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
ciasteczka