Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, domowa pasta kanapkowa przygotowana z jajek, wędzonej ryby oraz świeżego szpinaku. Idealna na śniadanie.

Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku

 

  • 6 jajek
  • 1 wędzona makrela (250 gram)
  • 100 gram świeżego szpinaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • szczypta ostrej papryki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku
Makrelę obieramy starannie z ości i wrzucamy do rozdrabniacza.

Ugotowane na twardo jajka również rozdrabniamy w rozdrabniaczu razem z wypłukanym i osuszonym szpinakiem.

Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy i znów dokładnie mieszamy.

Przed podaniem schładzamy pastę w lodówce.
Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku
Makrelę obieramy starannie z ości i wrzucamy do rozdrabniacza.
Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku
Ugotowane na twardo jajka również rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku
Szpinak płuczemy, osuszamy i również rozdrabniamy.
Pasta z jajek, wędzonej makreli i szpinaku
Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy i znów dokładnie mieszamy.