Sposób przygotowania:
Lekka zupa z warzyw z brokułem i kaszą
1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy i osuszamy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Brokuła płuczemy i dzielimy na mniejsze różyczki. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę przesmażamy. Wlewamy bulion, wrzucamy kaszę i gotujemy do miękkości składników. Ilość bulionu zależy od tego jak gęstą zupę chcemy mieć i należy pamiętać, że zupa zgęstnieje od kaszy.
2. Na koniec zupę przyprawiamy posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Na koniec zupę przyprawiamy posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
robaczek
Babeczka35
Dziękuję :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Super, cieszę się :)
mocsłodkości