Sposób przygotowania:
Torcik z pianką
masłem na stolnicy. Dodać żółtka, cukier i szybko zarobić ciasto, pozostawić w chłodnym miejscu.
Wyłożyć ciastem dno tortownicy, pokłóć widelcem, upiec na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu ostudzić, posmarować dżemem morelowym. Z białek ubić sztywną pianę, dodać po łyżce cukier, wanilię roztartą z cukrem.
Pianę wyłożyć na placek, zapiec w piekarniku w temp. 150 C -podawać na gorąco.
Wyłożyć ciastem dno tortownicy, pokłóć widelcem, upiec na jasnozłoty kolor. Po upieczeniu ostudzić, posmarować dżemem morelowym. Z białek ubić sztywną pianę, dodać po łyżce cukier, wanilię roztartą z cukrem.
Pianę wyłożyć na placek, zapiec w piekarniku w temp. 150 C -podawać na gorąco.