Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Torciki bezowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bezowa pychota z kremem śmietanko wym.

Torciki bezowe

Składniki:

Torciki bezowe

 

Sposób przygotowania:

Torciki bezowe
Beza: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier puder ubijamy do uzyskania szklistej piany, powoli dodajemy mąkę ziemniaczaną ubijamy i na końcu dodajemy ocet. Na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej pergaminem układamy kleksy ubitych białek. Pieczemy 30min w temp 150 stopni i przytrzymujemy jeszcze kolejne 30 min w wyłączonym już piekarniku. śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem Składamy ciasteczka: żeby torciki bezowe były równe można za pomocą literatki wykrawać w już upieczonych bezach kształty. Składamy bezy spodami przełożonymi ubitą śmietaną.