Sposób przygotowania:
Tort biszkoptowy 6
1. Surowe jaja myjemy, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy mikserem na sztywno w między czasie dodając cukier i żółtka. 2. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy do białek. 3. Surowe gotowe ciasto mieszamy i wylewamy na tortownicę. Pieczemy w 180 s.c przez ok. 1 godzinę. 4. Przyrządzamy krem do tortów wg instrukcji na opakowaniu. 5. Gdy ciasto tortowe będzie ciepłe, smarujemy wierzch przygotowanym kremem czekoladowym. Delikatnie wciskamy świeże owoce truskawek, posypujemy całość wiórkami kokosowymi. 6. Chłodzimy 2 godziny w lodówce
Babciagramolka
zewa
1. jaka wielkość tortownicy ma być ?
2. po co aż 4 łyżeczki proszku do pieczenia - zdecydowanie za dużo
3. z takiej ilości składników biszkopt jest dość wysoki, nie kroisz go na blaty i nie przekładasz masą, tylko smarujesz z wierzchu ? Chyba będzie ono strasznie suche w środku ?
4. na cieście widać kolorową posypkę a nie wiórki kokosowe
elzbieta8960