Tort biszkoptowy 6

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo sycący tort czekoladowy z truskawkami

Tort biszkoptowy 6

Składniki:

Tort biszkoptowy 6

 

  • 8 sztuk jaj surowych
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru drobnego
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 opakowanie kremu do tortów czekoladowego
  • 20 sztuk truskawek świeżych

 

Sposób przygotowania:

Tort biszkoptowy 6
1. Surowe jaja myjemy, oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy mikserem na sztywno w między czasie dodając cukier i żółtka. 2. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dosypujemy do białek. 3. Surowe gotowe ciasto mieszamy i wylewamy na tortownicę. Pieczemy w 180 s.c przez ok. 1 godzinę. 4. Przyrządzamy krem do tortów wg instrukcji na opakowaniu. 5. Gdy ciasto tortowe będzie ciepłe, smarujemy wierzch przygotowanym kremem czekoladowym. Delikatnie wciskamy świeże owoce truskawek, posypujemy całość wiórkami kokosowymi. 6. Chłodzimy 2 godziny w lodówce