malpa1649

malpa1649

Kuchcik
[Przepisów: 22]

Tort kruszonkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny tort kruszonkowy....

Tort kruszonkowy

Składniki:

Tort kruszonkowy

 

  • 1/2 kg mąki, 30 dkg cukru, 30 dkg tłuszczu, cukier waniliowy, marmolada, dżem lub konfitura.

Sposób przygotowania:

Tort kruszonkowy
Z cukru, tłuszczu i mąki zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Zetrzeć na grubej tartce jedną część ciasta i ułożyć je warstwą równomiernej grubości w wysmarowanej tortownicy. Następnie wstawić na krótki czas do piekarnika aby ciasto przestało, z koleji posmarować krążek dżemem lub konfiturą i pokruszyć na wierzch następną porcję ciasta. Piec aż do lekkiego zrumienienia torcik można posypać cukrem lub po upieczeniu bitą śmietaną.