Sposób przygotowania:
Tort makaronowy
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzamy go i przelewamy zimną wodą.
Tortownicę wykładamy folią aluminiową i wkładamy do niej makaron.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Kiełbasę również kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnie rozgrzewamy olej, dodajemy kiełbasę i ją przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojona paprykę i startą marchewkę oraz sól, pieprz ziołowy, paprykę słodką i czosnek suszony.
Mieszamy i smażymy razem przez chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę konserwową i mieszamy razem, zdejmujemy z ognia. W miseczce mieszamy razem składniki sosu.
Na makaronie układamy zawartość patelni, lekko dociskamy i polewamy sosem jajecznym.
Wstawiamy tort makaronowy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
Tortownicę wykładamy folią aluminiową i wkładamy do niej makaron.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, paprykę myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Kiełbasę również kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnie rozgrzewamy olej, dodajemy kiełbasę i ją przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojona paprykę i startą marchewkę oraz sól, pieprz ziołowy, paprykę słodką i czosnek suszony.
Mieszamy i smażymy razem przez chwilę. Na koniec dodajemy kukurydzę konserwową i mieszamy razem, zdejmujemy z ognia. W miseczce mieszamy razem składniki sosu.
Na makaronie układamy zawartość patelni, lekko dociskamy i polewamy sosem jajecznym.
Wstawiamy tort makaronowy do piekarnika i zapiekamy przez ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego