Sposób przygotowania:
Wytrawny tort makaronowyETAP 1:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Roztrzepać jajka i dodać śmietanę. Wymieszać. Dodać przestudzony makaron i oliwki, kukurydzę, groszek ( wcześniej odsączone na sitku ) oraz mąkę pszenna i ziemniaczaną.
Wszystko dobrze pomieszać dodając jeszcze przyprawy - pieprz, przyprawę do kurczaka i sól.
Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 30 min.
Twarożek wymieszać ze śmietaną Dodać szczypiorek oraz pieprz, paprykę słodką i sól.
Z ciasta francuskiego wykroić paski 1,5 - 2 cm szerokości. Na każdy pasek nakładać półplasterki mortadeli, tak żeby na siebie zachodziły.
Zwinąć paski ciasta w ślimaczki i włożyć do foremki na muffinki ( posmarowanej olejem ). Pieczenie 30 min - 170 stopni.
Zapieczony makaron posmarować twarożkiem. W twarożek powciskać wcześniej upieczone ,, róże ,,
Udekorować pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem i natką pietruszki. Smacznego.
Bo
halina
gosia56
ewaeu
BozenaMatuszczyk
ewaeu
Dzięki Bożenko....:)
skuter5
lukrowanepierniczki