Sposób przygotowania:
Tort mascarpone z owocami
Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno zasypywać stopniowo cukrem i ubić na lśniąca piane. Dodać żprzyja i delikatnie wymieszać. Mąkę wymieszać z budyniem i przesiać przez sitko. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy o wymaiarze 24 cm i upiec okolo 50 minut w 180 stopniach. Wystudzic i podzielić na 3 czesci.
Krem mascarpone:
Śmietankę dobrze schodzić i ubic na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek i dokladnie wymieszać. Odłożyć kilka łyżek do dekoracji tortu. Do reszty dodać drobno pokrojone brzoskwinie i wymieszać.
Kremem przełożyć biszkopty.
Resztą dekorujemy tort wg. uznania.
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno zasypywać stopniowo cukrem i ubić na lśniąca piane. Dodać żprzyja i delikatnie wymieszać. Mąkę wymieszać z budyniem i przesiać przez sitko. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy o wymaiarze 24 cm i upiec okolo 50 minut w 180 stopniach. Wystudzic i podzielić na 3 czesci.
Krem mascarpone:
Śmietankę dobrze schodzić i ubic na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek i dokladnie wymieszać. Odłożyć kilka łyżek do dekoracji tortu. Do reszty dodać drobno pokrojone brzoskwinie i wymieszać.
Kremem przełożyć biszkopty.
Resztą dekorujemy tort wg. uznania.