Sposób przygotowania:
Tort śmietankowy mascarpone z owocami
Biszkopt
Białka ubić na sztywno i zasypać stopniowo cukrem. Ubić na lśniącą pianę. Dodać żółtka i mąkę z budyniem przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać przełożyć do tortownicy 24 cm. Piec około 50 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na 5 części.
Krem
Śmietankę dobrze schłodzić i ubić z cukrem pudrem do sztywnej konsystencji następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Krem podzielić na trzy części do jednej dodać dżem malinowy do drugiej dżem morelowy.
Biszkopty przełożyć na przemian kremem a trzecią częścią kremu udekorować tort.
Białka ubić na sztywno i zasypać stopniowo cukrem. Ubić na lśniącą pianę. Dodać żółtka i mąkę z budyniem przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać przełożyć do tortownicy 24 cm. Piec około 50 minut w 180 stopniach. Wystudzić i przekroić na 5 części.
Krem
Śmietankę dobrze schłodzić i ubić z cukrem pudrem do sztywnej konsystencji następnie dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Krem podzielić na trzy części do jednej dodać dżem malinowy do drugiej dżem morelowy.
Biszkopty przełożyć na przemian kremem a trzecią częścią kremu udekorować tort.