Sposób przygotowania:
Tort MilkyWey
Pokroić batoniki , zalać śmietaną i podgrzewać na małym ogniu , mieszając aż wszystko razem połączy się w gładką masę ( nie gotować! ) . Pozostawić do ostygnięcia , przelać do naczynia w którym będziemy ją ubijać , szczelnie nakryć i wstawić do lodówki na 12 godzin. ( Zrobiłam to rano ) Biszkopt: Jajka miksować z gorącą wodą na wysokich obrotach przez minutę , dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać około 2 minut . Wymieszane mąki z proszkiem dodać w dwóch ratach do masy jajecznej mieszając krótko na najniższych obrotach miksera. Przelać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem tortownicy (śred.26cm) i piec w nagrzanym uprzednio piekarniku około 25 minut. Po wystudzeniu przekroić biszkopt na dwie części , poukładać promieniście pocięte w paski owoce ( odłożyć trochę do dekoracji ) i zalać tortengussem przygotowanym na zasadzie soku z odcedzonych owoców . Teraz przystępujemy do ubicia kremu . Delikatnie przemieszać masę wyjętą z lodówki , wsypać usztywniacze i miksować jak " bitą śmietanę ". Odłożyć 3 łyżki kremu do szprycy i schować do lodówki .Połowę kremy wyłożyć na zalane owoce , przykryć drugą częścią biszkoptu , pozostałym kremem posmarować górę i boki tortu. Można udekorować owocami i kremem odłożonym w szprycy oraz kawałkami batonika MilkyWey :)
marietta
sailin