Sposób przygotowania:
Tort mozaikowy
Nutellę zmiksowałam z jajkami. Nie przerywając miksowania , dodałam mąkę. Wstawiłam na 30 minut do lodówki. Ciasto przełożyłam do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy. Piekłam 12 minut w 220 s.c .Proszek budyniowy wraz z mąkami rozbełtałam w 3/4 szklanki zimnego mleka. Wlałam do pozostałego gotującego się mleka. Gdy zgęstniał- odjęłam. Wystudziłam. Masło zmiksowałam. Po łyżce dodawałam do niego budyń, a na końcu esencję waniliową. Krem podzieliłam na połowę. Do jednej połowy dodałam czekoladę. Ciasto nasączyłam doprawioną cukrem i rumem herbatą. Szprycą wyciskałam na wierzchu koła z obu kremów. Ciemnego i jasnego.
marietta