Sposób przygotowania:
Tort na 18-nastkęPieczenie biszkoptów
Z podanych składników upiec 4 biszkopty: białka ubić na sztywną pianę, po czym dodać cukier, żółtka, zmiksować, dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, delikatnie wymieszać.
Do każdego z ciast wsypać po odrobinie barwnika i wymieszać dokładnie. upiec 4 ciasta biszkoptowe w tortownicy o średnicy 26cm.
Ciasta piec po ok.10-15 min w 160 C. Każdy wystudzić.
Masy
Przygotować masę ajerkoniakową wg przepisu na opakowaniu. Wstawić na chwilę do chłodu, po czym przełożyć biszkopty.
Przygotować masę maślaną: Miękkie masło zmiksować na puch, dodać mleko oraz puder. Masa musi mieć gęstą ale gładką konsystencję.
Tak przygotowanym kremem posmarować wierzch i boki tortu. Wstawić do lodówki aby masło stwardniało. Lukier plastyczny ugniatać aż będzie idealny do wałkowania.
Rozwałkować na odpowiednią wielkość, po czym wyłożyć na tort. Schłodzić
Dekoracja
Gdy tort będzie schłodzony udekorować.