ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Pączusie serowo-migdałowe z dodatkiem czekolady

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W czasie karnawału nie może zabraknąć pączków, faworków. Takie małe pączusie doskonale sprawdzają się na spotkaniu w gronie przyjaciół.

Pączusie serowo-migdałowe z dodatkiem czekolady

Składniki:

Pączusie serowo-migdałowe z dodatkiem czekolady

 

 

  • 2 łyżki drobnego cukru
  • łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki mielonych migdałów

 

  • 50 g czekolady deserowej
  • 3 łyżki śmietany 18 %

 

  • 600 g smalcu do smażenia

 

  • Kapusta, folia aluminiowa i wykałaczki

Sposób przygotowania:

Pączusie serowo-migdałowe z dodatkiem czekolady

ETAP 1:

Ser utrzeć z jajkami i cukrem. Mąkę wymieszać z migdałami, proszkiem, sodą. Dodać do sera i zrobić ciasto.

Odrywać po sporej łyżce ciasto i formować kule. Wrzucać na rozgrzany w rondlu smalec. Smażyć na złoty kolor.

Przekładać do miseczki, w której jest wymieszany cukier ze zmielonymi migdałami. Potrząsając lekko miseczką i obsypywać ciepłe pączusie.

ETAP 2:

Pączusie serowo-migdałowe z dodatkiem czekolady
Pączusie serowo-migdałowe z dodatkiem czekolady

Kapustę obłożyć folią aluminiową i przy pomocy wykałaczek przymocowywać pączusie.
Czekoladę rozpuścić ze śmietaną i ,,skropić ,, pączki.

Smacznego.


Tagi:

pączki