Sposób przygotowania:
Tort o smaku kawy
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder, następnie stopniowo wrzucamy żółtka. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem. Pieczemy 30-40min. w 180 stopniach. Ostudzone ciasto kroimy na trzy równe części. Na pierwszą część dajemy krem kawowy (ubijamy śmietankę, wlewamy kawę rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody z cukrem). Przykrywamy drugą warstwą biszkoptu, na który również nakładamy równą warstwę kremu. Przykrywamy ostatnim biszkoptem. Pozostałym kremem obtaczamy doki tortu i wierzch. Dekoracja dowolna. Ja lubię boki obtaczać w drobno posiekanych orzechach włoskich. Na górę polecam jakąś ładną czekoladę dekoracyjną. Smacznego!
Beata1982
karolinaOla
marietta