Sposób przygotowania:
tort rumowo-czekoladowyUpiec 2 biszkopty
jajka
miksujemy z cukrem do bialosci,dodajemy make i make ziemniaczana i proszek do pieczenia
,delikatnie mieszamy wszystko.Piec w 180 stop.35-40 min
Po upieczeniu i calkowitym wystudzeniu przekrajamy kazdy biszkopt na dwie czesci.
Przygotowanie kremu
Zoltka ucieramy z cukrem na gesta mase,maslo ucieramy bardzo dokladnie,nastepnie mase jejeczna dodajemy do masla nadal ucierajac ,pare kropli zapachu rumowego i powoli dodajemy rum nie przerywajac miksowania.krem ucierac az bedzie gladki.
Odlozyc czesc kremu na posmarowanie tortu,do reszty kremu dodac kakao,rozpuszczone w malej ilosci wody
(zrobic taka papke),i dalej miksowac do uzyskania czekoladowego koloru kremu.
Przygotowanie tortu
krazek tortu obficie nasaczamy i smarujemy kremem czekoladowym ,kladziemy nastepny krazek ,nasaczamy,smarujemy kremem,ponownie krazek ,nasaczamy,smarujemy marmolada,krem czekoladowy,ostatni krazek ,nasaczamy ...calosc dociskamy dlonia aby wszystkie krazki dobrze do siebieprzylegly.
Gore i boki tortu dokladnie pokrywamy kremem rumowym....dekorujemy wedlog wlasnego uznania
Sarenka
marietta
Natala1210
kinga