Sposób przygotowania:
Tort serce
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na tort, jajka sparzyć wrzącą wodą, mąkę przesiać na sicie posiekać mąkę z masłem i cukrem. Następnie dodać całe jajko oraz żółtka. Zmiksować ciasto na jednolitą masę bez grudek. Przygotować silikonową tortownicę w kształcie serca. Wlać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C. Piec około 30 minut. Upiec biszkopt, ostudzić i przekroić na 3 równe części. Rozpuścić czekoladę według przepisu podanego na opakowaniu. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, dodawać lekko przestudzoną czekoladę zmieszaną z alkoholem, ciągle mieszając. Zostawić odrobinę czekolady do wysmarowania wierzchu tortu. Układać serca z ciasta jeden na drugim, każdy smarując masą. Boki tortu również posmarować masą. Wierzch oblać resztą rozpuszczonej czekolady. Poczekać do zastygnięcia. Tort ozdobić bitą śmietaną w spreju oraz gotowymi kwiatami. Ja wykorzystałam róże. Wstawić do lodówki przed podaniem w celu schłodzenia.