Sposób przygotowania:
Tort truskawkowy na zimno.
Połowę porcji biszkoptów posklejać dżemem po 2 sztuki,a resztą
wyłożyć dno tortownicy.Pokroić oczyszczone i osączone owoce.Re-
-sztę owoców odłożyć do dekoracji.Budynie rozmieszać w małej
ilości zimnego mleka.Resztę mleka podgrzać,wlać masę budyniową i cukier.Mieszając zagotować.Gdy budyń zgęstnieje,odstawić i mieszając ostudzić.W tortownicy wykładać na przemian budyń,biszkopty sklejone dżemem,truskawki i brzoskwinie.Zalać na koniec budyniem.Tort wstawić do lodówki na powyżej 30 min.Po wyjęciu udekorować miętą i resztą owoców.
wyłożyć dno tortownicy.Pokroić oczyszczone i osączone owoce.Re-
-sztę owoców odłożyć do dekoracji.Budynie rozmieszać w małej
ilości zimnego mleka.Resztę mleka podgrzać,wlać masę budyniową i cukier.Mieszając zagotować.Gdy budyń zgęstnieje,odstawić i mieszając ostudzić.W tortownicy wykładać na przemian budyń,biszkopty sklejone dżemem,truskawki i brzoskwinie.Zalać na koniec budyniem.Tort wstawić do lodówki na powyżej 30 min.Po wyjęciu udekorować miętą i resztą owoców.