Sposób przygotowania:
Torcik z masą truskawkową i truskawkami
Biszkopt na ten torcik zrobiłam według tego przepisu.
Oto link;
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Konfitura z czarnej porzeczki mojego wykonania.
Oto link;
https://gotujmy.pl/konfitura-z-czarnej-porzeczki,przepisy-przetwory-przepis,265548.html
Masa truskawkowa zrobiona według opisu na opakowaniu + zmiksowane z cukrem podgrzane i połączone z galaretką truskawki.( do gorących truskawek wsypać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia galaretki).
Poncz;
przegotowana woda połączona z sokiem z cytryny oraz cukrem.
Krem śmietankowy ;
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem , pod koniec ubijania połączyć ze śmietan fixem.
Składanie całego tortu;
Biszkopt po wystudzeniu kroje na trzy blaty.
Każdy blat nasączam ponczem.
Pierwszy spodni blat wkładam na patere, smaruje konfiturą z czarnej porzeczki dosyć grubo, nakładam połowę masy truskawkowej, następnie nakładam drugi blat robię tak samo jak z pierwszym nakładając resztę masy truskawkowej.
Nakładam trzeci ostatni blat, dociskam równając torcik.
Cały tort smaruje kremem śmietankowym, boki obkładam wiórkami kokosowymi.
Górę tortu dekoruje truskawkami oraz kremem śmietankowym, a także koralikami cukrowymi.
Oto link;
https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Konfitura z czarnej porzeczki mojego wykonania.
Oto link;
https://gotujmy.pl/konfitura-z-czarnej-porzeczki,przepisy-przetwory-przepis,265548.html
Masa truskawkowa zrobiona według opisu na opakowaniu + zmiksowane z cukrem podgrzane i połączone z galaretką truskawki.( do gorących truskawek wsypać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia galaretki).
Poncz;
przegotowana woda połączona z sokiem z cytryny oraz cukrem.
Krem śmietankowy ;
Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem , pod koniec ubijania połączyć ze śmietan fixem.
Składanie całego tortu;
Biszkopt po wystudzeniu kroje na trzy blaty.
Każdy blat nasączam ponczem.
Pierwszy spodni blat wkładam na patere, smaruje konfiturą z czarnej porzeczki dosyć grubo, nakładam połowę masy truskawkowej, następnie nakładam drugi blat robię tak samo jak z pierwszym nakładając resztę masy truskawkowej.
Nakładam trzeci ostatni blat, dociskam równając torcik.
Cały tort smaruje kremem śmietankowym, boki obkładam wiórkami kokosowymi.
Górę tortu dekoruje truskawkami oraz kremem śmietankowym, a także koralikami cukrowymi.
gusia1000