Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy 50 - tka
Biszkopt zawsze robię tak samo,tylko zmieniają sie proporcje składników.
1. Białka ubijamy na sztywno, dodając szczyptę soli, ciągle miksując dodajemy cukier, żółtka, mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą powoli wsypywać do masy białkowej delikatnie mieszając drewnianą łyżką, ciasto przełożyć do formy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
2. Po upieczeniu biszkopt studzimy, kroimy na 3 równe blaty, blaty nasączamy kawą wymieszaną z likierem płyn dosładzamy 1 łyżką cukru brązowego
3. Krem śmietankowy:
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem ,łączymy delikatnie z bitą śmietaną.
4. Składanie tortu:
Blat 1 smarujemy dżemem wiśniowym bo taki lubimy nakładamy cześć kremu przykrywamy 2 blatem też wysmarowanym dżemem, nakładamy znowu krem, nakładam 3 blat. 5. Cały tort smarujmy kremem, dekorujemy według swojego uznania. Ja udekorowałam różyczkami które zrobiłam sama z masy cukrowej, koralikami, a boki tortu obsypałam pokruszoną masą cukrową, która mi została
1. Białka ubijamy na sztywno, dodając szczyptę soli, ciągle miksując dodajemy cukier, żółtka, mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą powoli wsypywać do masy białkowej delikatnie mieszając drewnianą łyżką, ciasto przełożyć do formy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka.
2. Po upieczeniu biszkopt studzimy, kroimy na 3 równe blaty, blaty nasączamy kawą wymieszaną z likierem płyn dosładzamy 1 łyżką cukru brązowego
3. Krem śmietankowy:
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy śmietan fix Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem ,łączymy delikatnie z bitą śmietaną.
4. Składanie tortu:
Blat 1 smarujemy dżemem wiśniowym bo taki lubimy nakładamy cześć kremu przykrywamy 2 blatem też wysmarowanym dżemem, nakładamy znowu krem, nakładam 3 blat. 5. Cały tort smarujmy kremem, dekorujemy według swojego uznania. Ja udekorowałam różyczkami które zrobiłam sama z masy cukrowej, koralikami, a boki tortu obsypałam pokruszoną masą cukrową, która mi została
gusia1000