Sposób przygotowania:
Conchiglioni nadziewane ricottą i łososiem
Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie, odcedziłam, przelałam zimną wodą.
Por pokroiłam w półplasterki, zeszkliłam na niedużej ilości oliwy, ostudziłam. Groszek ugotowałam w lekko osolonej wodzie, odcedziłam. Fetę pokruszyłam, wymieszałam z ricottą. Łososia podzieliłam widelcem na mniejsze kawałki, dodałam do serka razem z porem i groszkiem. Doprawiłam do smaku tymiankiem, pieprzem, skórką cytryny, wymieszałam delikatnie.
Piekarnik nagrzałam do 180stC. Muszle nadziałam masą serowo-łososiową, poukładałam w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, posypałam parmezanem. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika, zapiekałam ok 12 minut.
Smacznego!
Por pokroiłam w półplasterki, zeszkliłam na niedużej ilości oliwy, ostudziłam. Groszek ugotowałam w lekko osolonej wodzie, odcedziłam. Fetę pokruszyłam, wymieszałam z ricottą. Łososia podzieliłam widelcem na mniejsze kawałki, dodałam do serka razem z porem i groszkiem. Doprawiłam do smaku tymiankiem, pieprzem, skórką cytryny, wymieszałam delikatnie.
Piekarnik nagrzałam do 180stC. Muszle nadziałam masą serowo-łososiową, poukładałam w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym, posypałam parmezanem. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika, zapiekałam ok 12 minut.
Smacznego!
slodkokwasnakuchnia1
mariwanna
dziękuję:)
tak też smakują:)