Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy śmietankowo-serowy
Na początek upiekłam biszkopt w kształcie serca: Białka oddzieliłam od żółtek, następnie białka ubiłam na sztywno dodałam cukier, cukier waniliowy oraz pojedynczo żółtka, kolejno przesiewałam mąki razem z proszkiem i całość dokładnie zmiksowała, Ciasto na biszkopt wylałam do foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, Piekłam w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.
Uzyskany biszkopt podzieliłam na 3 blaty który obficie nasączyłam ponczem z wody i cytryny, Następnie przygotowałam masę serowo śmietankową, 800ml schłodzonej śmietany dokładnie ubiłam na sztywno następnie dodała 4 łyżki cukru pudru oraz twarożek dokładnie zmiksowała, W 300 ml rozpuściłam żelatynę którą ostudziłam, dodałam żelatynę do mojej masy serowo śmietankowej i dokładnie wymieszałam.
Pierwszy blat tortowy posmarowałam powidłami, następnie nałożyłam warstwę śmietany i ułożyłam pokrojone brzoskwinie, kolejno delikatnie przesmarowałam je masą i nałożyłam drugi tortowy blat, który posmarowałam powidłami oraz delikatnie serowo śmietankową masą posypałam całość mandarynkami oraz ponownie posmarowałam masą, przykryłam trzecim blatem tortowym, cały tort posmarowałam masą, boki oprószyłam posypką czekoladowo kokosową, Pozostałą śmietanę ubiłam na sztywno z dodatkiem odrobiny cukru pudru - udekorowałam nią górę tortu tworząc serce, środek udekorowałam kolorową posypką.
Uzyskany biszkopt podzieliłam na 3 blaty który obficie nasączyłam ponczem z wody i cytryny, Następnie przygotowałam masę serowo śmietankową, 800ml schłodzonej śmietany dokładnie ubiłam na sztywno następnie dodała 4 łyżki cukru pudru oraz twarożek dokładnie zmiksowała, W 300 ml rozpuściłam żelatynę którą ostudziłam, dodałam żelatynę do mojej masy serowo śmietankowej i dokładnie wymieszałam.
Pierwszy blat tortowy posmarowałam powidłami, następnie nałożyłam warstwę śmietany i ułożyłam pokrojone brzoskwinie, kolejno delikatnie przesmarowałam je masą i nałożyłam drugi tortowy blat, który posmarowałam powidłami oraz delikatnie serowo śmietankową masą posypałam całość mandarynkami oraz ponownie posmarowałam masą, przykryłam trzecim blatem tortowym, cały tort posmarowałam masą, boki oprószyłam posypką czekoladowo kokosową, Pozostałą śmietanę ubiłam na sztywno z dodatkiem odrobiny cukru pudru - udekorowałam nią górę tortu tworząc serce, środek udekorowałam kolorową posypką.
szpileczka
Konczi
oj był był .. smakował wszystkim :)
-Natka-
Piękny torcik zrobiłaś. :)
marietta