ilka222

ilka222

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Torcik z różyczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 16
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki tort urodzinowy z trzech kolorowych biszkoptów z dodatkiem kremu śmietankowego, udekorowany różami

Torcik z różyczkami

Składniki:

Torcik z różyczkami

Biszkopty

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 barwniki w proszku

Krem

  • 2 opakowania kremu śmietankowego
  • mleko do kremu wg przepisu na opakowaniu

Dekoracja

  • Różyczki i kwiatuszki do dekoracji
  • pisak cukrowy

Sposób przygotowania:

Torcik z różyczkami

Pieczenie biszkoptów

Torcik z różyczkami
Z podanych składników upiec trzy kolorowe biszkopty

Z białek ubić pianę na sztywno, dodać cukier, po czym żółtka, następnie wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Podzielić ciasto na trzy części.

Do każdej dodać po trochę barwnika w proszku i dokładnie wymieszać. Piec każdy po ok. 10-15 min w 160 c w tortownicy o średnicy 24 cm.

Pozostawić do wystygnięcia.

Przygotowanie kremu

Torcik z różyczkami
Biszkopty przełożyć kremem śmietankowym, schlodzić

Przygotować krem śmietankowy wg przepisu na opakowaniu.

Schłodzić, po czym przełożyć biszkopty kremem i posmarować wierzch i boki, zostawiając trochę kremu aby udekorować obręcz toru.

Wykończenie

Torcik z różyczkami
Udekorować schłodzony tort pozostałym kremem

Pozostały krem przełożyć do szprycy i udekorować tort. Schłodzić. nałożyć dekoracje przed podaniem.


Tagi:

tort ciasta