Sposób przygotowania:
Tort w kształcie czołgu
Białka oddzielić od żółtek i ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze chwilkę ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia lekko wymieszać łyżką i wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blaszki.Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i przekroić wzdłuż na pół.W poprzek odciąć ok 7 cm biszkoptu będzie to góra czołgu, którą formujemy ścinając jeden bok. Składniki na masę czekoladową i śmietanową osobno rozpuścić w gorącym mleku i ostudzić.Śmietanę ubić i dodać czekoladę. Przełożyć biszkopt masą czekoladową. Na wierzch tortu wyłożyć masę śmietankową. Tort udekorować - z delicji zrobić koła z wafelka lufę itp
marietta