Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Tortellini Alla Boscailolo

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszny faszerowany grzybami makaron tortellini podkreślony lekkim sosem śmietanowym z szynką, leśnymi grzybami i zieloną pietruszką to pomysł na szybki i pyszny obiad , polecam ; )

Tortellini Alla Boscailolo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortellini Alla Boscailolo

 

  • 1 opakowanie makaronu tortellini z farszem grzybowym (250 gram )
  • 150 gramów grzybów leśnych np. prawdziwków lub borowików (mogą być też pieczarki )
  • 10 dag szynki
  • 150 ml śmietany kremówki
  • Skórka z ½ cytryny
  • Garść liście pietruszki
  • Sól, pieprz
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Tortellini Alla Boscailolo
Makaron tortellini gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.

Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej na złoty kolor pokrojone grzyby. Do zarumienionych grzybów dodajemy pokrojoną w paski lub kostkę szynkę i smażymy około 2-3 minut.

Na patelnie wlewamy śmietankę, dodajemy skórkę z cytryny, wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Na patelnie dokładamy ugotowane i odcedzone tortellini smażymy jeszcze 1 minutę, posypujemy posiekaną natką pietruszki i przekładamy na talerzyki. Tortellini serwujemy gorące, smacznego ; )
Tortellini Alla Boscailolo
Oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby (tu pieczarki )
Tortellini Alla Boscailolo
Pokrojona w kostkę szynka przygotowana do smażenia
Tortellini Alla Boscailolo
Posiekana natka zielonej pietruszki i skórka otarta z cytryny
Tortellini Alla Boscailolo
Tortellini w sosie z grzybami, szynką i pietruszką