Sposób przygotowania:
Tortellini Alla Boscailolo
Makaron tortellini gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.
Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej na złoty kolor pokrojone grzyby. Do zarumienionych grzybów dodajemy pokrojoną w paski lub kostkę szynkę i smażymy około 2-3 minut.
Na patelnie wlewamy śmietankę, dodajemy skórkę z cytryny, wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Na patelnie dokładamy ugotowane i odcedzone tortellini smażymy jeszcze 1 minutę, posypujemy posiekaną natką pietruszki i przekładamy na talerzyki. Tortellini serwujemy gorące, smacznego ; )
Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy na niej na złoty kolor pokrojone grzyby. Do zarumienionych grzybów dodajemy pokrojoną w paski lub kostkę szynkę i smażymy około 2-3 minut.
Na patelnie wlewamy śmietankę, dodajemy skórkę z cytryny, wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Na patelnie dokładamy ugotowane i odcedzone tortellini smażymy jeszcze 1 minutę, posypujemy posiekaną natką pietruszki i przekładamy na talerzyki. Tortellini serwujemy gorące, smacznego ; )
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki