Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tortellini z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tortellini z sosem pieczarkowym- pyszne, proste, szybkie i niedrogie w wykonaniu, polecam serdecznie!

Tortellini z sosem pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortellini z sosem pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Tortellini z sosem pieczarkowym
Przygotowujemy sos pieczarkowy.

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Cebulę również obieramy, kroimy drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pieczarki, następnie dodajemy cebulę. Kiedy cebula i pieczarki będą już usmażone, dodajemy 1/2 - 3/4 szklanki bulionu. Zmniejszamy temperaturę grzania, dodajemy śmietanę mąkę energicznie mieszając. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem.

Tortellini gotujemy według wskazań na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy sosem pieczarkowym. Warto danie przyozdobić, ja akurat miałam czerwoną paprykę, ale z powodzeniem można wykorzystać chociażby natkę pietruszki.

Smacznego! 
Tortellini z sosem pieczarkowym
Cebulę i pieczarki obrać, pokroić, usmażyć na maśle, dodać soli, pieprzu.
Tortellini z sosem pieczarkowym
Doprowadzić do wrzenia często mieszając i podgrzewać jeszcze 4-5 min od tego momentu.
Tortellini z sosem pieczarkowym
Tortellini gotujemy zgodnie ze wskazaniami a opakowaniu.
Tortellini z sosem pieczarkowym
Odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy sosem. Smacznego!