Sposób przygotowania:
Tortellini z sosem pieczarkowym
Przygotowujemy sos pieczarkowy.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Cebulę również obieramy, kroimy drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pieczarki, następnie dodajemy cebulę. Kiedy cebula i pieczarki będą już usmażone, dodajemy 1/2 - 3/4 szklanki bulionu. Zmniejszamy temperaturę grzania, dodajemy śmietanę mąkę energicznie mieszając. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem.
Tortellini gotujemy według wskazań na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy sosem pieczarkowym. Warto danie przyozdobić, ja akurat miałam czerwoną paprykę, ale z powodzeniem można wykorzystać chociażby natkę pietruszki.
Smacznego!
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Cebulę również obieramy, kroimy drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pieczarki, następnie dodajemy cebulę. Kiedy cebula i pieczarki będą już usmażone, dodajemy 1/2 - 3/4 szklanki bulionu. Zmniejszamy temperaturę grzania, dodajemy śmietanę mąkę energicznie mieszając. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą i pieprzem.
Tortellini gotujemy według wskazań na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na talerz, polewamy sosem pieczarkowym. Warto danie przyozdobić, ja akurat miałam czerwoną paprykę, ale z powodzeniem można wykorzystać chociażby natkę pietruszki.
Smacznego!