Sposób przygotowania:
Tortilla z kurczakiem
Ogórek i pomidor opłukujemy i kroimy w plasterki, ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przygotowujemy sos: do miski wkładamy jogurt, majonez, pesto , dodajemy pieprzu i wszystko dokładnie łączmy.Mięso opłukujemy , kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Mięso marynujemy: przyprawa, pieprz , olej, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy patelnię , wsypujemy mięso i smażymy przez 10 minut, mieszając , mięso delikatnie się zarumieni. Na suchej patelni podgrzewamy placki , po 30 sekund z każdej strony. Ciepły placek smarujemy sosem, dodajemy gorące mięso, przykrywamy pomidorem, ogórkiem i wszystko posypujemy serem i szczypiorkiem.Tortillę zwijamy w stożek i podajemy ciepłą.