Sposób przygotowania:
Tortilla z pieca
Farsz: cebulę, boczek i szynkę pokroić w kostkę. Na patelnię wrzucić boczek i przesmażyć. Dodać szynkę i cebulę. Na koniec dodać mieszankę warzyw meksykańskich. Przyprawić solą, pieprzem i chili. Smażyć około 10 minut. Sos: składniki wymieszać ze sobą, przyprawić. Ser zetrzeć na tarce. Blachę wyłożyć folią aluminiowa. Placek tortilli posmarować sosem, rozłożyć porcję farszu i zwinąć w rulon. Ułożyć na blaszce. Postąpić tak samo z reszta. Zawinięte tortille posypać żółtym serem oraz płatkami chilli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni. Zapiekać około 5-8 minut tj. do czasu rozpuszczenia sera i przypieczenia tortilli. Podawać na ciepło z sosem paprykowym z chili lub kwaśną śmietana. Smacznego.