Sposób przygotowania:
Jajecznica z kurkami i cebulką
Kurki myjemy, dokładnie oczyszczając je z piasku. Osuszamy. Większe kurki kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i kurki, smażymy, aż grzyby będą miękkie, a cebulka zeszklona. Nasze dodatki oprószamy solą i pieprzem.
Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy do kurek i cebuli. Smażymy, aż uzyskamy nasz ulubiony stopień ścięcia jajecznicy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i kurki, smażymy, aż grzyby będą miękkie, a cebulka zeszklona. Nasze dodatki oprószamy solą i pieprzem.
Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy do kurek i cebuli. Smażymy, aż uzyskamy nasz ulubiony stopień ścięcia jajecznicy. Doprawiamy solą i pieprzem.