Sposób przygotowania:
Hiszpańska tortilla z ziemniakami i szynką
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy pokrojone w pół plasterki pieczarki. Mieszamy i gdy się podsmażą przekładamy do miski.
Ziemniaki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Również przesmażamy je na patelni do momentu aż zmiękną. Dokładamy do miski.
Szynkę kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na średnich oczach, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy białka oraz całe jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy duże tortille. Gdy z jednej strony się usmażą, obracamy je za pomocą pokrywki od patelni (tak żeby się nie rozpadły).
Ziemniaki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Również przesmażamy je na patelni do momentu aż zmiękną. Dokładamy do miski.
Szynkę kroimy w kosteczkę, ser ścieramy na średnich oczach, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy białka oraz całe jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy duże tortille. Gdy z jednej strony się usmażą, obracamy je za pomocą pokrywki od patelni (tak żeby się nie rozpadły).