Sposób przygotowania:
Tortille z jabłkowo-serowym nadzieniem i karmelem
Jabłka umyć obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Włożyć do garneczka i podprażyć ok. 5minut. Ser włożyć do miseczki rozgnieść widelcem, dodać dużą szczyptę cynamonu i jabłka wymieszać (można dosłodzić do smaku).
Placki tortilli skropić wodą i podgrzać na patelni, następnie na każdy placek nałożyć łyżkę nadzienia serowo jabłkowego.
Karmel:
Cukier wsypać do garneczka dodać wodę i podgrzewać tak długo, aż cukier zacznie brązowieć. Zrolowane placki polać karmelem i podawać chwilkę po zastygnięciu karmelu.
Placki tortilli skropić wodą i podgrzać na patelni, następnie na każdy placek nałożyć łyżkę nadzienia serowo jabłkowego.
Karmel:
Cukier wsypać do garneczka dodać wodę i podgrzewać tak długo, aż cukier zacznie brązowieć. Zrolowane placki polać karmelem i podawać chwilkę po zastygnięciu karmelu.