marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Wrapy zapiekane na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tortille lekko zrumienić na suchej patelni,owoce umyć,obrać i pokroić.Oprószyć i zawinąć w tortille.Ułożyć je na blasze.Zapiekać ok.10 min.

Wrapy zapiekane na słodko

Składniki:

Wrapy zapiekane na słodko

 

  • 1 opakowanie tortill(6-8 sztuk),
  • 6 dojrzałych bananów,
  • 1 średni ananas,
  • 2 duże jabłka,
  • cynamon,
  • cukier biały lub brązowy,
  • tłuszcz do blachy.

 

Sposób przygotowania:

Wrapy zapiekane na słodko
Placki tortilli po wypakowaniu kłaść kolejno na suchej patelni i przez pół minuty prażyć każdy z nich. Banany opłukać i obrać ze skórek, obciąć końce oraz pokroić na talarki. Z ananasa usunąć pióropusz i korę, przekroić na cztery części, usunąć twardy środek. Pokroić na średnie kawałki, a jabłka po umyciu poćwiartować lub skroić w ósemki, usuwając gniazda nasienne z ogonkami. Nadziać każdy placek tortilli owocami, oprószyć cynamonem i cukrem brązowym. Zwinąć ciasno placki a'la gołąbki. Natłuścić lekko formę, ułożyć na niej wrapy i wstawić do nagrzanego do 160 st. C piekarnika na 10-15 min. Po wyjęciu przełożyć na półmisek lub talerzyki łopatką i spożywać.