Sposób przygotowania:
Chlebowe szaszłyki
Margarynę rozpuszczamy. Chleb wyjmujemy z opakowania, odkrajamy skórki. Jeden kawałek smarujemy serkiem naturalnym, drugi musztardą a pozostałe ketchupem.
Pomidor myjemy, osuszamy i kroimy plasterki. Mozzarellę wyjmujemy z opakowania, kroimy na plasterki.
Na kawałek posmarowany serkiem naturalnym kładziemy plaster szynki i po dwa plasterki pomidora i mozzarelli.
Na kawałek posmarowany ketchupem kładziemy plaster szynki i sera
topionego.
Na kawałek posmarowany musztardą kładziemy plaster szynki i żółtego sera.
Na pozostałe kawałki kładziemy listki bazylii. Składamy chleb lekko dociskając i kroimy każdą kanapkę na cztery części. Każdą pokrojoną kanapkę nabijamy na patyczek do szaszłyków. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z każdej strony roztopioną margaryną. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 15 minut z każdej strony.
Pomidor myjemy, osuszamy i kroimy plasterki. Mozzarellę wyjmujemy z opakowania, kroimy na plasterki.
Na kawałek posmarowany serkiem naturalnym kładziemy plaster szynki i po dwa plasterki pomidora i mozzarelli.
Na kawałek posmarowany ketchupem kładziemy plaster szynki i sera
topionego.
Na kawałek posmarowany musztardą kładziemy plaster szynki i żółtego sera.
Na pozostałe kawałki kładziemy listki bazylii. Składamy chleb lekko dociskając i kroimy każdą kanapkę na cztery części. Każdą pokrojoną kanapkę nabijamy na patyczek do szaszłyków. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy z każdej strony roztopioną margaryną. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Po 15 minut z każdej strony.