AELO

AELO

Kucharz
[Przepisów: 13]

Tosty serowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne chociaż troszkę tuczące tosty serowe

Tosty serowe

Składniki:

Tosty serowe

 

  • 1 opakowanie chleba tostowego,
  • 30 dag sera pleśniowego typu blue,
  • 30 dag sera gouda,
  • 30 dag mozarelli.

 

Sposób przygotowania:

Tosty serowe
Kromki chleba tostowego rozkładamy. Ser pleśniowy typu blue kroimy w cienkie plastry (na tyle, aby dało się go pokroić nie krusząc go za bardzo). Ser gouda kroimy w cienkie plastry. Mozarellę kroimy w plastry (można użyć również mozarelli w kulkach). Na co drugą kromkę chleba tostowego kładziemy mieszanki serów i zakrywamy drugą kromką chleba. W tosterze (opiekaczu) umieszczamy kolejno przygotowane kromki chleba tostowego z serami i opiekamy z dwóch stron, aż sery dobrze się rozpuszczą a chleb przypiecze. Takie tosty najlepiej smakują zaraz po przygotowaniu, kiedy są jeszcze ciepłe.