Sposób przygotowania:
Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkamETAP 1:
Kapustę kiszoną poszatkować i włożyć do garnka. Wlać bulion i dusić do miękkości. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Dodać do kapusty.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Usmażyć na maśle. Przełożyć do kapusty. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na mniejsze prostokąty wielkości dwa razy większej niż płyty opiekacza. Połowę takiego plata ciasta włożyć na plyty opiekacza nałożyć po łyżce farszu w dwóch miejscach. Przykryć drugą połową ciasta. Zamknąć opiekacz i piec kilka minut do zrumienienia. Wyłożyć na deskę i podzielić na kawałki. Podobnie postąpić z pozostałymi kawałkami ciasta. Tosty podawać na ciepło.