WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1805]

Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty z ciasta francuskiego z nadzieniem z kapusty kiszonej i pieczarek. Szybka i smaczna przekąska z opiekacza.

Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam

 

  • 300 g ciasta francuskiego
  • 250 g kapusty kiszonej
  • 3,4 szklanki bulionu warzywnego
  • Kilka pieczarek
  • 1 nieduża cebula
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżeczka masła
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam

ETAP 1:

Kapustę kiszoną poszatkować i włożyć do garnka. Wlać bulion i dusić do miękkości. Odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Dodać do kapusty.

Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Usmażyć na maśle. Przełożyć do kapusty. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Wymieszać.

Ciasto francuskie podzielić na mniejsze prostokąty wielkości dwa razy większej niż płyty opiekacza. Połowę takiego plata ciasta włożyć na plyty opiekacza nałożyć po łyżce farszu w dwóch miejscach. Przykryć drugą połową ciasta. Zamknąć opiekacz i piec kilka minut do zrumienienia. Wyłożyć na deskę i podzielić na kawałki. Podobnie postąpić z pozostałymi kawałkami ciasta. Tosty podawać na ciepło.

Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam
Tosty z ciasta francuskiego w trakcie smażenia
Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam
Ciasto francuskie wypełnione farszem włożone do opiekacza
Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam
Porcje farszu z kapusty i pieczarek nałożone na ciasto
Tosty z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkam
Płaty ciasta francuskiego nakładamy w połowie na płyty opiekacza