Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Tosty z kremem feta i pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne chrupiące tosty z fetą i pomidorem

Tosty z kremem feta i pomidorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z kremem feta i pomidorem

 

 

Sposób przygotowania:

Tosty z kremem feta i pomidorem
Fetę rozkruszyć na talerz. Dodać 1 łyżkę oliwy (możemy dodać też kilka kulek pieprzu z tej oliwy, podkręcą smak), posypać obficie pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do fety. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Wstawić na noc do lodówki. Rano wyciągnąć krem z fety. Pomidora umyć i pokroić go w plastry (około 6). Ser żółty zetrzeć na tarce. Chleb tostowy posmarować kremem z fety, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Położyć plastry pomidora. Serem żółtym posypać przygotowane kanapki. Piec ok. 5 minut w 200stopniach aż ser się rozpuści. Gorące rozłożyć na talerze i posypać np. rzeżuchą
Tosty z kremem feta i pomidorem
Fetę rozkruszyć na talerz Dodać 1 łyżkę oliwy posypać obficie pieprzem Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i dodać do fety Wszystko razem dokładnie wymieszać Wstawić na noc do lodówki
Tosty z kremem feta i pomidorem
Rano wyciągnąć krem z fety Pomidora umyć i pokroić go w plastry (około 6) Ser żółty zetrzeć na tarce
Tosty z kremem feta i pomidorem
Chleb tostowy posmarować kremem z fety ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia Położyć plastry pomidora
Tosty z kremem feta i pomidorem
Serem żółtym posypać przygotowane kanapki Piec ok 5 minut w 200stopniach aż ser się rozpuści