Sposób przygotowania:
Tosty z kremem feta i pomidorem
Fetę rozkruszyć na talerz. Dodać 1 łyżkę oliwy (możemy dodać też kilka kulek pieprzu z tej oliwy, podkręcą smak), posypać obficie pieprzem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do fety. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Wstawić na noc do lodówki. Rano wyciągnąć krem z fety. Pomidora umyć i pokroić go w plastry (około 6). Ser żółty zetrzeć na tarce. Chleb tostowy posmarować kremem z fety, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Położyć plastry pomidora. Serem żółtym posypać przygotowane kanapki. Piec ok. 5 minut w 200stopniach aż ser się rozpuści. Gorące rozłożyć na talerze i posypać np. rzeżuchą
![Tosty z kremem feta i pomidorem Tosty z kremem feta i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tosty-z-kremem-feta-i-pomidorem-187187.jpg)
![Tosty z kremem feta i pomidorem Tosty z kremem feta i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tosty-z-kremem-feta-i-pomidorem-187188.jpg)
![Tosty z kremem feta i pomidorem Tosty z kremem feta i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tosty-z-kremem-feta-i-pomidorem-187189.jpg)
![Tosty z kremem feta i pomidorem Tosty z kremem feta i pomidorem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tosty-z-kremem-feta-i-pomidorem-187190.jpg)