Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Tosty z mozarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, pożywne tosty rozpływające się w ustach.

Tosty z mozarellą

Składniki:

Tosty z mozarellą

 

  • 6kromek tostowych bez skórki
  • 1 kulka mozarelli wielkości pięści
  • 1 szklanka mleka
  • 3 czubate łyżki mąki
  • 1 jajo
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Tosty z mozarellą
Na kromce tosta ułożyć paski mozarelli, pozostawiając brzegi wolne. Nakryć drugą kromką. Ścisnąć brzegi na tyle mocno aby się zlepilo. Wlać mleko do miski, do drugiej mąkę, w trzeciej roztrzepać jajko z odrobiną soli. Kromki zamaczać w mleku, mące, jajku i upiec na złoto z obu stron na rozgrzanej patelni.

Tagi:

beza bezy tosty