Sposób przygotowania:
Tosty z platanem, botwiną i serem pleśniowymEtap 1
Platana obrać, pokroić w kostkę. Podsmażyć go na maśle na małym ogniu, aż się lekko zrumieni.
Etap 2
Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją.
Etap 3
Botwinę (użyłam tylko liści i łodyg) posiekać, dodać do platana z cebulą. Dodać też trochę soli i pieprzu. Chwilę razem podsmażać, żeby botwina zmiękła.
Etap 4
Jajka wbić do miski, rozbełtać, wymieszać z maślanką i majonezem.
Etap 5
Kromki chleba maczać w jajku i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Etap 6
Na każdym toście ułożyć po trochu botwiny z platanem. Na wierzchu rozłożyć po trochu pokruszonego sera. Podawać np. z ketchupem.
lukrowanepierniczki
Beatris
Dziękuję za zwrócenie uwagi. Oczywiście, że chodzi o plantany:)