Sposób przygotowania:
Salsa pomidorowo - paprykowaETAP 1:
Pomidory z puszki wrzucamy do garnka, dodajemy 1/4 pokrojonej natki pietruszki i gotujemy około 15 minut.
ETAP 2:
W trakcie kiedy pomidory się gotują wstawiamy do nagrzanego piekarnika paprykę czerwoną. Pieczemy do momentu kiedy skórka nie zacznie pękać czy mniej więcej 10 do 15 minut.
ETAP 3:
W trakcie kiedy pomidory się gotują a papryka piecze, kroimy w drobną kostkę cebulę czerwoną, białą i 3 ząbki czosnku, które następnie podsmażamy na patelni.
ETAP 4:
Kiedy cebula z czosnkiem się podsmaży dodajemy do gotujących pomidorów. W tym samym czasie upieczoną paprykę drobno kroimy i również dodajemy do garnka.
ETAP 5:
Połączone składniki doprawiamy do smaku bazylią, oregano, solą i pieprzem, po łyżeczce ostrej i słodkiej papryki oraz sokiem z połowy cytryny.
Całość gotujemy jeszcze od 10 do 15 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie odstawiamy do wystygnięcia albo podajemy na ciepło.
ETAP 6:
Gotową salsę podajemy np z chipsami. Szybko, łatwo i pysznie. Smacznego.