Sposób przygotowania:
Bruschetta po mojemu
1) Włoską bagietkę kroimy w kromki na ukos.
2) Następnie układamy je na blaszce do pieczenia.
3) Do miski przekładamy pomidory bez skórki. Zgniatamy, tak żeby nie było kawałków.
4) Do pomidorów wlewamy oliwę z oliwek, wsypujemy czosnek granulowany, pieprz, oregano i bazylię.
5) Wszystko w miseczce łączymy.
6) Na kromkach bagietki wykładamy przygotowane pomidory z oliwą z przyprawami.
7) Kuleczki mozzarelli kroimy w plasterki i układamy na górę.
8) Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.
2) Następnie układamy je na blaszce do pieczenia.
3) Do miski przekładamy pomidory bez skórki. Zgniatamy, tak żeby nie było kawałków.
4) Do pomidorów wlewamy oliwę z oliwek, wsypujemy czosnek granulowany, pieprz, oregano i bazylię.
5) Wszystko w miseczce łączymy.
6) Na kromkach bagietki wykładamy przygotowane pomidory z oliwą z przyprawami.
7) Kuleczki mozzarelli kroimy w plasterki i układamy na górę.
8) Pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach.