Sposób przygotowania:
Trójkąciki toffi na Dzień Dziadka
Margarynę KASIA roztopić razem z miodem i krówkami. Herbatniki pokruszyć w malakserze, albo włożyć do foliowego worka i rozgnieść wałkiem. Pokruszone herbatniki wymieszać z wiórkami kokosowymi i wrzucić do masy krówkowej. Wymieszać. Na dnie okrągłej formy o średnicy ok. 20 cm rozłożyć paper do pieczenia. Wyłożyć masę, docisnąć i wstawić do lodówki, żeby stwardniała.
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze razem z cukrem pudrem i śmietaną. Wylać na spód herbatnikowy i odstawić do zastygnięcia.
Gotowe ciasto pokroić na trójkąciki i posypać wiórkami kokosowymi.
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze razem z cukrem pudrem i śmietaną. Wylać na spód herbatnikowy i odstawić do zastygnięcia.
Gotowe ciasto pokroić na trójkąciki i posypać wiórkami kokosowymi.
js28
Sarenka
luna
Ja tez:) Szybko dodalam do ulubionych.
js28
cherry
msewka