kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Trufelki kokosowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

5 dag masła roztopić dodać wiórki kokosowe.

Trufelki kokosowe

Składniki:

Trufelki kokosowe

 

  • Masa truflowa:
  • ½ szklanki wiórek kokosowych
  • 15 dag masła
  • ¼ szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki Nutelli
  • 1 ½ szklanki mleka w proszku (pełnego)
  • Do dekoracji:
  • wiórki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Trufelki kokosowe
5 dag masła roztopić i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je na masle i ostudzić.Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w pozostalych wiórkach kokosowych. Wlozyc do lodówki.