Sposób przygotowania:
Trufelki kokosowe z likierem
W rondelku zagotować wodę, ustawić na nim szklaną miskę i rozgrzać nad wrzącą wodą. Do miski włożyć połamaną na kostki białą czekoladę. Dodać olej kokosowy (najlepszy jest ten pachnący, nierafinowany), cukier waniliowy oraz cukier puder - mieszać do czasu rozpuszczenia i połączenia wszystkich składników.
Na końcu dolać likier kokosowy i wymieszać.
Wiórki kokosowe zmielić malakserem, aby były możliwie drobne. Wsypać siekane lub zmielone migdały oraz rozdrobnione wiórki kokosowe. Masę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na pół godziny, aby całość lekko stężała.
Z masy formować malutkie kuleczki, obtaczać w wiórkach kokosowych i układać na półmisku.
Ponownie włożyć do lodówki przynajmniej na kilka godzin.
Na końcu dolać likier kokosowy i wymieszać.
Wiórki kokosowe zmielić malakserem, aby były możliwie drobne. Wsypać siekane lub zmielone migdały oraz rozdrobnione wiórki kokosowe. Masę dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na pół godziny, aby całość lekko stężała.
Z masy formować malutkie kuleczki, obtaczać w wiórkach kokosowych i układać na półmisku.
Ponownie włożyć do lodówki przynajmniej na kilka godzin.
lukrowanepierniczki