kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Jaglane trufle z białą czekoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 26
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Jaglane trufle z wiórkami kokosowymi i białą czekoladą, skradną wasze podniebienia,zaskoczą smakiem.

Jaglane trufle z białą czekoladą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jaglane trufle z białą czekoladą

 

 

  • wiórki kokosowe do obtoczenia

Sposób przygotowania:

Jaglane trufle z białą czekoladą

ETAP 1:

Białą czekoladę rozpuść w kąpieli parowej. Wiórki kokosowe i cukier puder wsyp do blendera kielichowego i zmiksuj na wysokich obrotach. Wyłącz blender, dodaj do kielicha roztopioną czekoladę oraz ciepłą kaszę.

Zmiksuj na gładko. Przełóż masę do miseczki ugnieć, zostaw na 15 minut do całkowitego wystudzenia masy.

Wiórki kokosowe wsyp do miseczki, odrywaj kawałki masy, formuj kulki i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Z podanej ilości otrzymasz ok 25-26 trufli.

Jeżeli masz słaby blender, możesz kaszę zmiksować zwykłym blenderem.

Jaglane trufle z białą czekoladą
Jaglane trufle z dodatkiem białej czekolady to przysmak, który możemy zjeść bez wyrzutów sumienia