Sposób przygotowania:
Trufle czekoladowe z niespodzianką
Masło rozpuszczamy, dodajemy połamaną czekoladę i ciągle mieszając podgrzewamy do chwili aż składniki dokładnie się połączą. Gdy czekolada lekko przestygnie dodajemy żółtka jaj i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubijamy niemal na sztywno, pod koniec dodając cukier. Ciągle mieszając, powoli dodajemy śmietanę do czekolady. Herbatniki kruszymy na puch przy użyciu blendera, lub wkładamy do plastikowego worka i rozdrabniamy wałkiem do ciasta. Dodajemy do masy czekoladowo- jajecznej wraz z likierem grenadine, dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na 20-30 minut. Nabieramy ręką porcję ciasta wielkości dużej łyżki. Do środka wkładamy po 5-6 rodzynek i formujemy nieduże kulki. Połowę trufli obtaczamy w posypce czekoladowej, a pozostałe w wiórkach kokosowych. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
![Trufle czekoladowe z niespodzianką Trufle czekoladowe z niespodzianką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/trufle-czekoladowe-z-niespodzianka-144573.jpg)
![Trufle czekoladowe z niespodzianką Trufle czekoladowe z niespodzianką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/trufle-czekoladowe-z-niespodzianka-144574.jpg)
marietta