Trufle czekoladowe robi się z masła, czekolady (lub kakao) i cukru pudru. Można do nich dodać także herbatniki, pokruszone płatki kukurydziane i bakalie, a do środka włożyć migdał. Trufle czekoladowe z herbatników i płatków są lżejsze, a do ich wykonania potrzeba mniej masła. Są deserem zarówno dla miłośników ciemnej, jak i białej czekolady. Truflowe kuleczki obtacza się – zależnie od ich koloru – w kakao, kawie, pokruszonych migdałach, orzechach, płatkach ryżowych albo wiórkach kokosowych.

Polecane przepisy do kategorii Trufle czekoladowe

Znaleźliśmy 14 przepisów w kategorii Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

kloruś kloruś

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

luna76 luna76

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Trufle czekoladowe

Trufle czekoladowe

marietta marietta

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: