Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Trufle czekoladowo-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Ciastka rozkruszyć z cukrem i cukrem waniliowym. Masło i ciemną roztopić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić połączyć mikserem z ciastkami.

Trufle czekoladowo-kokosowe

Składniki:

Trufle czekoladowo-kokosowe

 

  • 15 sztuk markiz kokosowych („Hity” lub inne)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 100 g masła
  • 3 łyżki koniaku
  • cukier waniliowy
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 3 płaskie łyżki Nutelli lub kremu innej firmy
  • kakao do obtoczenia

 

Sposób przygotowania:

Trufle czekoladowo-kokosowe
Ciastka rozkruszyć z cukrem i cukrem waniliowym. Masło i ciemną roztopić w kąpieli wodnej, lekko ostudzić połączyć mikserem z ciastkami. Dodać koniak oraz 3 łyżki Nutelli zmiksować na gładko. Wstawić do lodówki na około 3-4 godziny, po tym czasie masa będzie plastyczna. Z masy uformować nieduże kuleczki, obtoczyć je następnie w kakao, włożyć do lodówki, aby znowu stężały.

Tagi:

czekolada