elizabeth702

elizabeth702

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Trufle czekoladowo-migdałowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Trufle czekoladowo-migdałowe

Trufle czekoladowo-migdałowe

Składniki:

Trufle czekoladowo-migdałowe

 

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 20 dag migdałów bez skórki
  • 3 łyżeczki wódki
  • 2 łyżeczki zapachu migdałowego
  • 10 dag cukru pudru
  • 2 białka

 

  • gorzkie kakao do obtaczania

Sposób przygotowania:

Trufle czekoladowo-migdałowe
Migdały zmielić. Czekoladę zetrzeć. Wymieszać czekoladę z migdałami. Dodać resztę składników. Szybko zagnieść masę. Chłodzić ją godzinę w lodówce. Z masy kształtować kulki, które obtaczać w kakao. Schłodzić w lodówce.