Sposób przygotowania:
Truskawki do słoika
Truskawki należy dokładnie umyć i usunąć listki.
Do wcześniej wyparzonych i wysuszonych słoików układamy owoce do samej góry słoika.
Do każdego należy wsypać po trzy łyżki cukru (słoiki po dżemie).
Dolewamy do pełna letnią wodą i zakręcamy. Gotujemy słoiki około 20 minut od zawrzenia wody.
Wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Przewracamy je do góry nakrętką.
Do wcześniej wyparzonych i wysuszonych słoików układamy owoce do samej góry słoika.
Do każdego należy wsypać po trzy łyżki cukru (słoiki po dżemie).
Dolewamy do pełna letnią wodą i zakręcamy. Gotujemy słoiki około 20 minut od zawrzenia wody.
Wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Przewracamy je do góry nakrętką.